Vad är klockan? logotype
Vad är klockan?/Brasilien/Rio de Janeiro

Vad är klockan i Rio de Janeiro


Det är lunchtid i Rio de Janeiro, lördagen den 17 april 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Rio de Janeiro

Den tidszon som Rio de Janeiro ligger i är Brasilia Time (UTC-3), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Rio de Janeiro i Brasilien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Rio de Janeiro

Här kan du se vad klockan är i Rio de Janeiro i Brasilien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Rio de Janeiro.

Allmän fakta om Rio de Janeiro

Rio de Janeiro ligger i delstaten Rio de Janeiro i landet Brasilien. Det bor ungefär 7 000 000 invånare i Rio de Janeiro, och till ytan är Rio de Janeiro ca. 1 221 km2 (kvadratkilometer) stort. Rio de Janeiro grundades den 1 mars 1565. I Brasilien är det officiella språket portugisiska, och den officiella valutan i Brasilien är real (BRL). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Brasilien är .br. Den 7 september firar Brasilien sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Rio de Janeiro

För att ringa till Rio de Janeiro från ett annat land slår du först landskoden för Brasilien som är +55, följt av riktnumret till Rio de Janeiro som är 21, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Rio de Janeiro.

Soluppgång och solnedgång i Rio de Janeiro

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Rio de Janeiro både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Rio de Janeiro.

Soluppgång idag
lördagen den 17 april 2021
kl. 06:06:44
Zenit idag
lördagen den 17 april 2021
kl. 11:52:10
Solnedgång idag
lördagen den 17 april 2021
kl. 17:37:37
Soluppgång imorgon
söndagen den 18 april 2021
kl. 06:07:07
Zenit imorgon
söndagen den 18 april 2021
kl. 11:51:57
Solnedgång imorgon
söndagen den 18 april 2021
kl. 17:36:47

Flaggan i Brasilien och Rio de Janeiro

Här intill kan ni se vilken flagga landet Brasilien har, och därmed även Rio de Janeiro. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇧🇷

Inför resan till Rio de Janeiro

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Rio de Janeiro finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan brasiliansk real (BRL) som används i Rio de Janeiro står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta brasiliansk real valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och brasiliansk real.

Eluttag och reseadapter i Rio de Janeiro i Brasilien

Innan man ger sig ut på en resa till Rio de Janeiro i Brasilien kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i Brasilien, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i Rio de Janeiro. Eller faktiskt hela Brasilien för den delen. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Brasilien är Typ N, Typ C, och elnätet har spänningen 220 V och frekvensen 60 Hz. Detta innebär att du kanske behöver en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Brasilien. Läs mer här om reseadapter Brasilien.

Länkar för att läsa mer om Rio de Janeiro

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Rio de Janeiro?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Rio de Janeiro?

Rio de Janeiro på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Rio de Janeiro kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Rio de Janeiro. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Rio de Janeiro. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Rio de Janeiro.
   ››  Svensk Wikipediasida om Rio de Janeiro
   ››  Engelsk Wikipediasida om Rio de Janeiro

Rio de Janeiro i Brasilien på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Brasilien som Rio de Janeiro ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.