Vad är klockan i Manaus


Det är morgon i Manaus, lördagen den 25 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Manaus

Den tidszon som Manaus ligger i är BRT–2 (UTC-5), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Manaus i Brasilien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Manaus

Här kan du se vad klockan är i Manaus i Brasilien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Manaus.

Allmän fakta om Manaus

Manaus ligger i delstaten Amazonas i landet Brasilien. Det bor ungefär 2 150 000 invånare i Manaus, och till ytan är Manaus ca. 11 400 km2 (kvadratkilometer) stort. Manaus grundades den 24 oktober 1669. I Brasilien är det officiella språket portugisiska, och den officiella valutan i Brasilien är real (BRL). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Brasilien är .br. Den 7 september firar Brasilien sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Manaus

För att ringa till Manaus från ett annat land slår du först landskoden för Brasilien som är +55, följt av riktnumret till Manaus som är 92, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Manaus.

Flaggan i Brasilien och Manaus

Här intill kan ni se vilken flagga landet Brasilien har, och därmed även Manaus. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇧🇷

Inför resan till Manaus

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Manaus finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan brasiliansk real (BRL) som används i Manaus står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns brasiliansk real valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och brasiliansk real (BRL).

Länkar för att läsa mer om Manaus

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Manaus?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Manaus?

Manaus på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Manaus kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Manaus. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Manaus. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Manaus.
   ››  Svensk Wikipediasida om Manaus
   ››  Engelsk Wikipediasida om Manaus

Karta över Manaus i Brasilien

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Brasilien som Manaus ligger.