Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Brasilien

Klockan, tidszon och tidsskillnad i Brasilien

Eftersom vad klockan är, vilken tidsskillnad och vilken tidszon det är skiljer beroende på var i Brasilien man befinner sig, då Brasilien befinner sig i flera olika tidszoner, går det inte att säga exakt vad klockan är eller vilken tidsskillnad det är i själva Brasilien. Det man får göra är istället att kolla på de olika tidszoner som finns inom Brasilien. Vi har gjort så att vi här nedan har listat en uppsättning platser i Brasilien, samt även ritat ut dem på en karta, genom denna lista och denna karta kan man sedan enkelt klicka sig in på den plats man vill veta vad klockan är, eller vilken tidsskillnad det är, för att ta reda på vad klockan är i Brasilien.

Klockan, tidsskillnad och datum i Brasiliens städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Brasilien.

Allmän fakta om Brasilien

I landet Brasilien bor det ungefär 210 000 000 invånare på en yta av ca. 8 515 767 km2. Landskoden för att ringa till någon i Brasilien från ett annat land är +55. I Brasilien är det officiella språket portugisiska, och den officiella valutan i Brasilien är real (BRL). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Brasilien är .br. Den 7 september firar Brasilien sin årliga nationaldag.

Flaggan i Brasilien

Här intill kan ni se vilken flagga landet Brasilien har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇧🇷

Inför resan till Brasilien

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Brasilien finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan brasiliansk real (BRL) som används i Brasilien står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta brasiliansk real valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och brasiliansk real.

Eluttag och reseadapter i Brasilien

Innan man ger sig ut på en resa till Brasilien kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Brasilien är Typ N, Typ C, och elnätet har spänningen 220 V och frekvensen 60 Hz. Detta innebär att du kanske behöver en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Brasilien. Läs mer här om reseadapter Brasilien.

Länkar för att läsa mer om Brasilien

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Brasil?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Brasilien?

Brasilien på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Brasilien kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Brasilien. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Brasilien. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Brasilien.
   ››  Svensk Wikipediasida om Brasilien
   ››  Engelsk Wikipediasida om Brasilien