Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Bosnien och Hercegovina


Det är eftermiddag i Bosnien och Hercegovina, söndagen den 20 september 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Bosnien och Hercegovina

Den tidszon som Bosnien och Hercegovina ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Bosnien och Hercegovina är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Bosnien och Hercegovina

Här kan du se vad klockan är i Bosnien och Hercegovina just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Bosnien och Hercegovina.

Allmän fakta om Bosnien och Hercegovina

I landet Bosnien och Hercegovina bor det ungefär 3 600 000 invånare på en yta av ca. 51 129 km2, huvudstaden i Bosnien och Hercegovina heter Sarajevo. Landskoden för att ringa till någon i Bosnien och Hercegovina från ett annat land är +387. I Bosnien och Hercegovina är det officiella språket bosniska, serbiska och kroatiska, och den officiella valutan i Bosnien och Hercegovina är marka (BAM). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Bosnien och Hercegovina är .ba. Den 25 november firar Bosnien och Hercegovina sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Bosnien och Hercegovinas städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Bosnien och Hercegovina.

Flaggan i Bosnien och Hercegovina

Här intill kan ni se vilken flagga landet Bosnien och Hercegovina har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇧🇦

Eluttag och reseadapter i Bosnien och Hercegovina

Innan man ger sig ut på en resa till Bosnien och Hercegovina kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Bosnien och Hercegovina är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Bosnien och Hercegovina.

Länkar för att läsa mer om Bosnien och Hercegovina

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Bosnia-Hercegovina?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Bosnien-Hercegovina?

Bosnien och Hercegovina på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Bosnien och Hercegovina kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Bosnien och Hercegovina. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Bosnien och Hercegovina. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Bosnien och Hercegovina.
   ››  Svensk Wikipediasida om Bosnien och Hercegovina
   ››  Engelsk Wikipediasida om Bosnien och Hercegovina

Bosnien och Hercegovina på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Bosnien och Hercegovina ligger.