Vad är klockan i Bogotá


Det är lunchtid i Bogotá, fredagen den 17 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Bogotá

Den tidszon som Bogotá ligger i är EST (UTC-5), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Bogotá i Colombia är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Bogotá

Här kan du se vad klockan är i Bogotá i Colombia just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Bogotá.

Allmän fakta om Bogotá

Bogotá ligger i landet Colombia, och är faktiskt även huvudstad i Colombia. Det bor ungefär 8 100 000 invånare i Bogotá, och till ytan är Bogotá ca. 1 587 km2 (kvadratkilometer) stort. Bogotá grundades den 6 augusti 1538 av Gonzalo Jiménez de Quesada. I Colombia är det officiella språket spanska, och den officiella valutan i Colombia är colombiansk peso (COP). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Colombia är .co. Den 20 juli firar Colombia sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Bogotá

För att ringa till Bogotá från ett annat land slår du först landskoden för Colombia som är +57, följt av riktnumret till Bogotá som är 1, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Bogotá.

Flaggan i Colombia och Bogotá

Här intill kan ni se vilken flagga landet Colombia har, och därmed även Bogotá. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇨🇴

Länkar för att läsa mer om Bogotá

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Bogotá?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Bogotá?

Bogotá på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Bogotá kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Bogotá. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Bogotá. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Bogotá.
   ››  Svensk Wikipediasida om Bogotá
   ››  Engelsk Wikipediasida om Bogotá

Karta över Bogotá i Colombia

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Colombia som Bogotá ligger.