Vad är klockan i Bilbao


Det är morgon i Bilbao, fredagen den 20 september 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Bilbao

Den tidszon som Bilbao ligger i är CET (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Bilbao i Spanien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Bilbao

Här kan du se vad klockan är i Bilbao i Spanien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Bilbao.

Allmän fakta om Bilbao

Bilbao ligger i regionen Baskien i landet Spanien. Det bor ungefär 350 000 invånare i Bilbao, och till ytan är Bilbao ca. 42 km2 (kvadratkilometer) stort. I Spanien är det officiella språket spanska, och den officiella valutan i Spanien är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Spanien är .es. Den 12 oktober firar Spanien sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Bilbao

För att ringa till Bilbao från ett annat land slår du först landskoden för Spanien som är +34, följt av riktnumret till Bilbao som är 94, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Bilbao.

Flaggan i Spanien och Bilbao

Här intill kan ni se vilken flagga landet Spanien har, och därmed även Bilbao. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇪🇸

Inför resan till Bilbao

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Bilbao finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Bilbao står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Eurokurs.nu finns euro valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och euro (EUR).

Länkar för att läsa mer om Bilbao

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Bilbao?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Bilbao?

Bilbao på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Bilbao kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Bilbao. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Bilbao. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Bilbao.
   ››  Svensk Wikipediasida om Bilbao
   ››  Engelsk Wikipediasida om Bilbao

Karta över Bilbao i Spanien

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Spanien som Bilbao ligger.