Vad är klockan i Berlin


Det är eftermiddag i Berlin, fredagen den 17 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Berlin

Den tidszon som Berlin ligger i är CET (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Berlin i Tyskland är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Berlin

Här kan du se vad klockan är i Berlin i Tyskland just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Berlin.

Allmän fakta om Berlin

Berlin ligger i landet Tyskland, och är faktiskt även huvudstad i Tyskland. Det bor ungefär 3 670 000 invånare i Berlin, och till ytan är Berlin ca. 892 km2 (kvadratkilometer) stort. I Tyskland är det officiella språket tyska, och den officiella valutan i Tyskland är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Tyskland är .de. Faktiskt har även staden Berlin en helt egen toppdomän, som är .berlin. Den 3 oktober firar Tyskland sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Berlin

För att ringa till Berlin från ett annat land slår du först landskoden för Tyskland som är +49, följt av riktnumret till Berlin som är 030, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Berlin.

Flaggan i Tyskland och Berlin

Här intill kan ni se vilken flagga landet Tyskland har, och därmed även Berlin. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇩🇪

Inför resan till Berlin

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Berlin finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Berlin står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Eurokurs.nu finns euro valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och euro (EUR).

Reseguide till Berlin

Om du letar efter en riktigt bra turist- och reseguide till Berlin, så kan vi verkligen rekommendera sajten Tyskland.nu som har en riktigt bra reseguide över saker att göra i Berlin. Den innehåller allt från tips om sevärdheter, upplevelser och aktiviteter till historik och ren fakta om Berlin, ja faktiskt innehåller den det mesta du kan tänkas behöva veta om Berlin.

Länkar för att läsa mer om Berlin

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Berlin?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Berlin?

Berlin på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Berlin kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Berlin. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Berlin. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Berlin.
   ››  Svensk Wikipediasida om Berlin
   ››  Engelsk Wikipediasida om Berlin

Karta över Berlin i Tyskland

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Tyskland som Berlin ligger.