Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Bryssel


Det är mitt i natten i Bryssel, onsdagen den 12 augusti 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Bryssel

Den tidszon som Bryssel ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Bryssel i Belgien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Bryssel

Här kan du se vad klockan är i Bryssel i Belgien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Bryssel.

Allmän fakta om Bryssel

Bryssel ligger i landet Belgien, och är faktiskt även huvudstad i Belgien. Det bor ungefär 179 000 invånare i Bryssel, och till ytan är Bryssel ca. 33 km2 (kvadratkilometer) stort. Bryssel grundades runt år 979. I Belgien är det officiella språket nederländska, franska och tyska, och den officiella valutan i Belgien är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Belgien är .be. Den 21 juli firar Belgien sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Bryssel

För att ringa till Bryssel från ett annat land slår du först landskoden för Belgien som är +32, följt av riktnumret till Bryssel som är 02, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Bryssel.

Soluppgång och solnedgång i Bryssel

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Bryssel både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Bryssel.

Soluppgång idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 06:26:54
Zenit idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 13:47:29
Solnedgång idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 21:08:04
Soluppgång imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 06:28:26
Zenit imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 13:47:18
Solnedgång imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 21:06:10

Flaggan i Belgien och Bryssel

Här intill kan ni se vilken flagga landet Belgien har, och därmed även Bryssel. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇧🇪

Inför resan till Bryssel

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Bryssel finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Bryssel står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Eurokurs.nu finns euro valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och euro (EUR).

Länkar för att läsa mer om Bryssel

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Brussel?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Bruxelles?

Bryssel på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Bryssel kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Bryssel. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Bryssel. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Bryssel.
   ››  Svensk Wikipediasida om Bryssel
   ››  Engelsk Wikipediasida om Bryssel

Bryssel i Belgien på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Belgien som Bryssel ligger.