Vad är klockan?/Barcelona

Vad är klockan i Barcelona (Spanien) just nu?


Det är förmiddag i Barcelona, fredagen den 18 januari 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Här hittar du aktuell tid i Barcelona

Här ovanför kan du se vad klockan är i Barcelona i Spanien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är! All information i rutan uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är just i detta ögonblick i Barcelona.

Allmän fakta om Barcelona

Barcelona ligger i regionen Katalonien i landet Spanien. Det bor ungefär 1 625 000 invånare i Barcelona, och till ytan är Barcelona ca. 102 km2 (kvadratkilometer) stort. I Spanien är det officiella språket spanska, och den officiella valutan i Spanien är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Spanien är .es. Den 12 oktober firar Spanien sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Barcelona

För att ringa till Barcelona från ett annat land slår du först landskoden för Spanien som är +34, följt av riktnumret till Barcelona som är 93, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Barcelona.

Flaggan i Spanien och Barcelona

Här intill kan ni se vilken flagga landet Spanien har, och därmed även Barcelona. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇪🇸

Länkar för att läsa mer om Barcelona

Reseguide till Barcelona

Just nu har vi tyvärr ingen bra reseguide att länka för Barcelona. Har du en sajt om Barcelona och vill att den skall synas här? Kila då in på Om oss-sidan som du kan hitta i sidfoten och skicka ett meddelande till oss.

Barcelona på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Barcelona kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Barcelona. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Barcelona. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Barcelona.
   ››  Svensk Wikipediasida om Barcelona
   ››  Engelsk Wikipediasida om Barcelona

Karta över Barcelona i Spanien

Här nedan kan hittar du en karta över Barcelona i Spanien som är väldigt enkel att skrolla runt i eller zooma in och ut, använd bara musen (eller fingrarna om du använder en mobil) för att navigera dig runt på kartan över Barcelona.