Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Bangladesh


Det är kväll i Bangladesh, torsdagen den 11 augusti 2022

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Bangladesh

Den tidszon som Bangladesh ligger i är Bangladesh Standard Time (UTC+6), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Bangladesh är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Bangladesh

Här kan du se vad klockan är i Bangladesh just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Bangladesh.

Allmän fakta om Bangladesh

I landet Bangladesh bor det ungefär 161 500 000 invånare på en yta av ca. 147 570 km2, huvudstaden i Bangladesh heter Dhaka. Landskoden för att ringa till någon i Bangladesh från ett annat land är +880. I Bangladesh är det officiella språket bengali, och den officiella valutan i Bangladesh är taka (BDT). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Bangladesh är .bd. Den 16 december firar Bangladesh sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Bangladeshs städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Bangladesh.

Flaggan i Bangladesh

Här intill kan ni se vilken flagga landet Bangladesh har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇧🇩

Eluttag och reseadapter i Bangladesh

Innan man ger sig ut på en resa till Bangladesh kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Bangladesh är Typ A, och elnätet har spänningen 100-125 V och frekvensen 50/60 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Bangladesh. Läs mer här om reseadapter Bangladesh.

Länkar för att läsa mer om Bangladesh

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Bangladesh?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Bangladesh?

Bangladesh på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Bangladesh kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Bangladesh. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Bangladesh. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Bangladesh.
   ››  Svensk Wikipediasida om Bangladesh
   ››  Engelsk Wikipediasida om Bangladesh

Bangladesh på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Bangladesh ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.