Vad är klockan i Bangkok (Thailand) just nu?


Det är eftermiddag i Bangkok, fredagen den 18 januari 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Här hittar du aktuell tid i Bangkok

Här ovanför kan du se vad klockan är i Bangkok i Thailand just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är! All information i rutan uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är just i detta ögonblick i Bangkok.

Allmän fakta om Bangkok

Bangkok ligger i regionen Central Thailand i landet Thailand, och är faktiskt även huvudstad i Thailand. Det bor ungefär 8 310 000 invånare i Bangkok, och till ytan är Bangkok ca. 1 569 km2 (kvadratkilometer) stort. Bangkok grundades den 21 april 1782. I Thailand är det officiella språket thailändska, och den officiella valutan i Thailand är baht (THB). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Thailand är .th. Den 28 juli firar Thailand sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Bangkok

För att ringa till Bangkok från ett annat land slår du först landskoden för Thailand som är +66, följt av riktnumret till Bangkok som är 02, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Bangkok.

Flaggan i Thailand och Bangkok

Här intill kan ni se vilken flagga landet Thailand har, och därmed även Bangkok. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇹🇭

Länkar för att läsa mer om Bangkok

Reseguide till Bangkok

Just nu har vi tyvärr ingen bra reseguide att länka för Bangkok. Har du en sajt om Bangkok och vill att den skall synas här? Kila då in på Om oss-sidan som du kan hitta i sidfoten och skicka ett meddelande till oss.

Bangkok på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Bangkok kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Bangkok. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Bangkok. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Bangkok.
   ››  Svensk Wikipediasida om Bangkok
   ››  Engelsk Wikipediasida om Bangkok

Karta över Bangkok i Thailand

Här nedan kan hittar du en karta över Bangkok i Thailand som är väldigt enkel att skrolla runt i eller zooma in och ut, använd bara musen (eller fingrarna om du använder en mobil) för att navigera dig runt på kartan över Bangkok.