Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Nassau


Det är kväll i Nassau, måndagen den 27 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Nassau

Den tidszon som Nassau ligger i är Eastern Standard Time (UTC-5), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Nassau i Bahamas är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Nassau

Här kan du se vad klockan är i Nassau i Bahamas just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Nassau.

Allmän fakta om Nassau

Nassau ligger i delstaten/ön New Providence i landet Bahamas, och är faktiskt även huvudstad i Bahamas. Det bor ungefär 280 000 invånare i Nassau, och till ytan är Nassau ca. 207 km2 (kvadratkilometer) stort. Nassau grundades år 1670 som Charles Town, men byggdes om till Nassau år 1695. I Bahamas är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i Bahamas är bahamansk dollar (BSD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Bahamas är .bs. Den 10 juli firar Bahamas sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Nassau

För att ringa till Nassau från ett annat land slår du först landskoden för Bahamas som är +1, följt av riktnumret till Nassau som är 242, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Nassau.

Flaggan i Bahamas och Nassau

Här intill kan ni se vilken flagga landet Bahamas har, och därmed även Nassau. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇧🇸

Länkar för att läsa mer om Nassau

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Nassau?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Nassau?

Nassau på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Nassau kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Nassau. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Nassau. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Nassau.
   ››  Svensk Wikipediasida om Nassau
   ››  Engelsk Wikipediasida om Nassau

Karta över Nassau i Bahamas

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Bahamas som Nassau ligger.