Vad är klockan i Bagdad (Irak) just nu?


Det är lunchtid i Bagdad, fredagen den 18 januari 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Här hittar du aktuell tid i Bagdad

Här ovanför kan du se vad klockan är i Bagdad i Irak just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är! All information i rutan uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är just i detta ögonblick i Bagdad.

Allmän fakta om Bagdad

Bagdad ligger i landet Irak, och är faktiskt även huvudstad i Irak. Det bor ungefär 6 150 000 invånare i Bagdad, och till ytan är Bagdad ca. 204 km2 (kvadratkilometer) stort. Bagdad grundades 762 AD av Abu Jafar al-Mansur. I Irak är det officiella språket arabiska och kurdiska, och den officiella valutan i Irak är dinar (IQD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Irak är .iq. Den 3 oktober firar Irak sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Bagdad

För att ringa till Bagdad från ett annat land slår du först landskoden för Irak som är +964, följt av riktnumret till Bagdad som är 1, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Bagdad.

Flaggan i Irak och Bagdad

Här intill kan ni se vilken flagga landet Irak har, och därmed även Bagdad. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇮🇶

Länkar för att läsa mer om Bagdad

Reseguide till Bagdad

Just nu har vi tyvärr ingen bra reseguide att länka för Bagdad. Har du en sajt om Bagdad och vill att den skall synas här? Kila då in på Om oss-sidan som du kan hitta i sidfoten och skicka ett meddelande till oss.

Bagdad på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Bagdad kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Bagdad. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Bagdad. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Bagdad.
   ››  Svensk Wikipediasida om Bagdad
   ››  Engelsk Wikipediasida om Bagdad

Karta över Bagdad i Irak

Här nedan kan hittar du en karta över Bagdad i Irak som är väldigt enkel att skrolla runt i eller zooma in och ut, använd bara musen (eller fingrarna om du använder en mobil) för att navigera dig runt på kartan över Bagdad.