Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Azerbajdzjan


Det är eftermiddag i Azerbajdzjan, söndagen den 25 juli 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Azerbajdzjan

Den tidszon som Azerbajdzjan ligger i är Azerbaijan Time (UTC+4), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Azerbajdzjan är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Azerbajdzjan

Här kan du se vad klockan är i Azerbajdzjan just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Azerbajdzjan.

Allmän fakta om Azerbajdzjan

I landet Azerbajdzjan bor det ungefär 10 000 000 invånare på en yta av ca. 86 600 km2. Landskoden för att ringa till någon i Azerbajdzjan från ett annat land är +994. I Azerbajdzjan är det officiella språket azerbajdzjanska, och den officiella valutan i Azerbajdzjan är azerbajdzjansk manat (AZN). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Azerbajdzjan är .az. Den 28 maj firar Azerbajdzjan sin årliga nationaldag.

Flaggan i Azerbajdzjan

Här intill kan ni se vilken flagga landet Azerbajdzjan har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇦🇿

Länkar för att läsa mer om Azerbajdzjan

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Aserbajdsjan?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Aserbajdsjan?

Azerbajdzjan på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Azerbajdzjan kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Azerbajdzjan. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Azerbajdzjan. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Azerbajdzjan.
   ››  Svensk Wikipediasida om Azerbajdzjan
   ››  Engelsk Wikipediasida om Azerbajdzjan

Azerbajdzjan på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Azerbajdzjan ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.