Vad är klockan i Sydney


Det är kväll i Sydney, lördagen den 25 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Sydney

Den tidszon som Sydney ligger i är AEST (UTC+10), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Sydney i Australien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Sydney

Här kan du se vad klockan är i Sydney i Australien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Sydney.

Allmän fakta om Sydney

Sydney ligger i delstaten New South Wales i landet Australien. Det bor ungefär 5 000 000 invånare i Sydney, och till ytan är Sydney ca. 12 368 km2 (kvadratkilometer) stort. Sydney grundades 26 januari 1788. I Australien är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i Australien är australisk dollar (AUD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Australien är .au. Den 26 januari firar Australien sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Sydney

För att ringa till Sydney från ett annat land slår du först landskoden för Australien som är +61, följt av riktnumret till Sydney som är 2, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Sydney.

Flaggan i Australien och Sydney

Här intill kan ni se vilken flagga landet Australien har, och därmed även Sydney. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇦🇺

Inför resan till Sydney

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Sydney finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan australisk dollar (AUD) som används i Sydney står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns australisk dollar valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och australisk dollar (AUD).

Länkar för att läsa mer om Sydney

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Sydney?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Sydney?

Sydney på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Sydney kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Sydney. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Sydney. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Sydney.
   ››  Svensk Wikipediasida om Sydney
   ››  Engelsk Wikipediasida om Sydney

Karta över Sydney i Australien

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Australien som Sydney ligger.