Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Perth


Det är kväll i Perth, onsdagen den 19 februari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Perth

Den tidszon som Perth ligger i är Australian Western Standard Time (UTC+8), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Perth i Australien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Perth

Här kan du se vad klockan är i Perth i Australien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Perth.

Allmän fakta om Perth

Perth ligger i delstaten Western Australia i landet Australien. Det bor ungefär 2 100 000 invånare i Perth, och till ytan är Perth ca. 6 418 km2 (kvadratkilometer) stort. Perth grundades år 1829. I Australien är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i Australien är australisk dollar (AUD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Australien är .au. Den 26 januari firar Australien sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Perth

För att ringa till Perth från ett annat land slår du först landskoden för Australien som är +61, följt av riktnumret till Perth som är 8, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Perth.

Soluppgång och solnedgång i Perth

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Perth både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Perth.

Soluppgång idag
onsdagen den 19 februari 2020
kl. 05:57:35
Zenit idag
onsdagen den 19 februari 2020
kl. 12:30:23
Solnedgång idag
onsdagen den 19 februari 2020
kl. 19:03:12
Soluppgång imorgon
torsdagen den 20 februari 2020
kl. 05:58:25
Zenit imorgon
torsdagen den 20 februari 2020
kl. 12:30:18
Solnedgång imorgon
torsdagen den 20 februari 2020
kl. 19:02:10

Flaggan i Australien och Perth

Här intill kan ni se vilken flagga landet Australien har, och därmed även Perth. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇦🇺

Inför resan till Perth

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Perth finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan australisk dollar (AUD) som används i Perth står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns australisk dollar valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och australisk dollar (AUD).

Länkar för att läsa mer om Perth

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Perth?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Perth?

Perth på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Perth kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Perth. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Perth. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Perth.
   ››  Svensk Wikipediasida om Perth
   ››  Engelsk Wikipediasida om Perth

Karta över Perth i Australien

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Australien som Perth ligger.