Vad är klockan i Brisbane


Det är kväll i Brisbane, lördagen den 25 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Brisbane

Den tidszon som Brisbane ligger i är AEST (UTC+10), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Brisbane i Australien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Brisbane

Här kan du se vad klockan är i Brisbane i Australien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Brisbane.

Allmän fakta om Brisbane

Brisbane ligger i delstaten Queensland i landet Australien. Det bor ungefär 2 360 000 invånare i Brisbane, och till ytan är Brisbane ca. 15 842 km2 (kvadratkilometer) stort. Brisbane grundades 13 maj 1825. I Australien är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i Australien är australisk dollar (AUD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Australien är .au. Den 26 januari firar Australien sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Brisbane

För att ringa till Brisbane från ett annat land slår du först landskoden för Australien som är +61, följt av riktnumret till Brisbane som är 7, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Brisbane.

Flaggan i Australien och Brisbane

Här intill kan ni se vilken flagga landet Australien har, och därmed även Brisbane. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇦🇺

Inför resan till Brisbane

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Brisbane finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan australisk dollar (AUD) som används i Brisbane står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns australisk dollar valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och australisk dollar (AUD).

Länkar för att läsa mer om Brisbane

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Brisbane?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Brisbane?

Brisbane på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Brisbane kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Brisbane. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Brisbane. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Brisbane.
   ››  Svensk Wikipediasida om Brisbane
   ››  Engelsk Wikipediasida om Brisbane

Karta över Brisbane i Australien

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Australien som Brisbane ligger.