Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Australien

Klockan, tidszon och tidsskillnad i Australien

Eftersom vad klockan är, vilken tidsskillnad och vilken tidszon det är skiljer beroende på var i Australien man befinner sig, då Australien befinner sig i flera olika tidszoner, går det inte att säga exakt vad klockan är eller vilken tidsskillnad det är i själva Australien. Det man får göra är istället att kolla på de olika tidszoner som finns inom Australien. Vi har gjort så att vi här nedan har listat en uppsättning platser i Australien, samt även ritat ut dem på en karta, genom denna lista och denna karta kan man sedan enkelt klicka sig in på den plats man vill veta vad klockan är, eller vilken tidsskillnad det är, för att ta reda på vad klockan är i Australien.

Klockan, tidsskillnad och datum i Australiens städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Australien.

Allmän fakta om Australien

I landet Australien bor det ungefär 25 500 000 invånare på en yta av ca. 7 692 024 km2. Landskoden för att ringa till någon i Australien från ett annat land är +61. I Australien är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i Australien är australisk dollar (AUD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Australien är .au. Den 26 januari firar Australien sin årliga nationaldag.

Flaggan i Australien

Här intill kan ni se vilken flagga landet Australien har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇦🇺

Inför resan till Australien

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Australien finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan australisk dollar (AUD) som används i Australien står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns australisk dollar valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och australisk dollar (AUD).

Länkar för att läsa mer om Australien

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Australia?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Australien?

Australien på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Australien kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Australien. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Australien. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Australien.
   ››  Svensk Wikipediasida om Australien
   ››  Engelsk Wikipediasida om Australien