Vad är klockan?/Asunción

Vad är klockan i Asunción (Paraguay) just nu?


Det är kväll i Asunción, tisdagen den 19 mars 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Aktuell tid och datum i Asunción

Här ovanför kan du se vad klockan är i Asunción i Paraguay just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är! All information i rutan uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är just i detta ögonblick i Asunción.

Allmän fakta om Asunción

Asunción ligger i landet Paraguay, och är faktiskt även huvudstad i Paraguay. Det bor ungefär 530 000 invånare i Asunción, och till ytan är Asunción ca. 117 km2 (kvadratkilometer) stort. Asunción grundades den 15 augusti 1537. I Paraguay är det officiella språket spanska och guarani, och den officiella valutan i Paraguay är guarani (PYG). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Paraguay är .py. Den 15 maj firar Paraguay sin årliga nationaldag.

Tidszon och tidsskillnad i Asunción

Den tidszon som Asunción ligger i är PYT (UTC-4), och tidsskillnaden mellan den plats du befinner dig på just nu och Asunción är timmar.

Ringa till någon i Asunción

För att ringa till Asunción från ett annat land slår du först landskoden för Paraguay som är +595, följt av riktnumret till Asunción som är 21, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Asunción.

Flaggan i Paraguay och Asunción

Här intill kan ni se vilken flagga landet Paraguay har, och därmed även Asunción. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇵🇾

Asunción på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Asunción kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Asunción. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Asunción. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Asunción.
   ››  Svensk Wikipediasida om Asunción
   ››  Engelsk Wikipediasida om Asunción

Karta över Asunción i Paraguay

Här nedan kan hittar du en karta över Asunción i Paraguay som är väldigt enkel att skrolla runt i eller zooma in och ut, använd bara musen (eller fingrarna om du använder en mobil) för att navigera dig runt på kartan över Asunción.