Vad är klockan i Arizona


Det är förmiddag i Arizona, fredagen den 17 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Arizona

Den tidszon som Arizona ligger i är Mountain (UTC-7), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Arizona i USA är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Arizona

Här kan du se vad klockan är i Arizona i USA just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Arizona.

Allmän fakta om Arizona

Arizona ligger i landet USA. Det bor ungefär 6 400 000 invånare i Arizona, och till ytan är Arizona ca. 295 254 km2 (kvadratkilometer) stort. I USA är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i USA är amerikansk dollar (USD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i USA är .us. Den 4 juli firar USA sin årliga nationaldag.

Flaggan i USA och Arizona

Här intill kan ni se vilken flagga landet USA har, och därmed även Arizona. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇺🇸

Inför resan till Arizona

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Arizona finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan amerikansk dollar (USD) som används i Arizona står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns amerikansk dollar valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och amerikansk dollar (USD). Tidigare här på vår sida om Arizona hade vi en hel del mer fakta och information om Arizona, all denna text har vi numer flyttat till vår andra sajt Resmål.com och ni hittar den enkelt här: Resmål Arizona.

Länkar för att läsa mer om Arizona

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Arizona?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Arizona?

Arizona på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Arizona kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Arizona. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Arizona. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Arizona.
   ››  Svensk Wikipediasida om Arizona
   ››  Engelsk Wikipediasida om Arizona

Karta över Arizona i USA

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i USA som Arizona ligger.