Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Buenos Aires


Det är eftermiddag i Buenos Aires, fredagen den 7 augusti 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Buenos Aires

Den tidszon som Buenos Aires ligger i är Argentina Time (UTC-3), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Buenos Aires i Argentina är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Buenos Aires

Här kan du se vad klockan är i Buenos Aires i Argentina just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Buenos Aires.

Allmän fakta om Buenos Aires

Buenos Aires ligger i landet Argentina, och är faktiskt även huvudstad i Argentina. Det bor ungefär 2 900 000 invånare i Buenos Aires, och till ytan är Buenos Aires ca. 203 km2 (kvadratkilometer) stort. Buenos Aires grundades 2 februari 1536 av Pedro de Mendoza. I Argentina är det officiella språket spanska, och den officiella valutan i Argentina är argentinsk peso (ARS). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Argentina är .ar. Den 25 maj firar Argentina sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Buenos Aires

För att ringa till Buenos Aires från ett annat land slår du först landskoden för Argentina som är +54, följt av riktnumret till Buenos Aires som är 011, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Buenos Aires.

Soluppgång och solnedgång i Buenos Aires

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Buenos Aires både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Buenos Aires.

Soluppgång idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 07:40:34
Zenit idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 12:59:10
Solnedgång idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 18:17:46
Soluppgång imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 07:39:34
Zenit imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 12:59:02
Solnedgång imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 18:18:30

Flaggan i Argentina och Buenos Aires

Här intill kan ni se vilken flagga landet Argentina har, och därmed även Buenos Aires. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇦🇷

Länkar för att läsa mer om Buenos Aires

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Buenos Aires?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Buenos Aires?

Buenos Aires på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Buenos Aires kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Buenos Aires. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Buenos Aires. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Buenos Aires.
   ››  Svensk Wikipediasida om Buenos Aires
   ››  Engelsk Wikipediasida om Buenos Aires

Buenos Aires i Argentina på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Argentina som Buenos Aires ligger.