Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Argentina


Det är lunchtid i Argentina, måndagen den 18 januari 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Argentina

Den tidszon som Argentina ligger i är Argentina Time (UTC-3), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Argentina är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Argentina

Här kan du se vad klockan är i Argentina just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Argentina.

Allmän fakta om Argentina

I landet Argentina bor det ungefär 45 000 000 invånare på en yta av ca. 2 780 400 km2, huvudstaden i Argentina heter Buenos Aires. Landskoden för att ringa till någon i Argentina från ett annat land är +54. I Argentina är det officiella språket spanska, och den officiella valutan i Argentina är argentinsk peso (ARS). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Argentina är .ar. Den 25 maj firar Argentina sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Argentinas städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Argentina.

Flaggan i Argentina

Här intill kan ni se vilken flagga landet Argentina har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇦🇷

Länkar för att läsa mer om Argentina

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Argentina?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Argentina?

Argentina på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Argentina kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Argentina. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Argentina. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Argentina.
   ››  Svensk Wikipediasida om Argentina
   ››  Engelsk Wikipediasida om Argentina

Argentina på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Argentina ligger.