Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Angola


Det är förmiddag i Angola, torsdagen den 11 augusti 2022

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Angola

Den tidszon som Angola ligger i är West Africa Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Angola är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Angola

Här kan du se vad klockan är i Angola just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Angola.

Allmän fakta om Angola

I landet Angola bor det ungefär 26 000 000 invånare på en yta av ca. 1 246 700 km2. Landskoden för att ringa till någon i Angola från ett annat land är +244. I Angola är det officiella språket portugisiska, och den officiella valutan i Angola är kwanza (AOA). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Angola är .ao. Den 11 november firar Angola sin årliga nationaldag.

Flaggan i Angola

Här intill kan ni se vilken flagga landet Angola har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇦🇴

Eluttag och reseadapter i Angola

Innan man ger sig ut på en resa till Angola kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Angola är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Angola. Läs mer här om reseadapter Angola.

Länkar för att läsa mer om Angola

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Angola?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Angola?

Angola på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Angola kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Angola. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Angola. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Angola.
   ››  Svensk Wikipediasida om Angola
   ››  Engelsk Wikipediasida om Angola

Angola på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Angola ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.