Vad är klockan?/Amsterdam

Vad är klockan i Amsterdam (Nederländerna) just nu?


Det är förmiddag i Amsterdam, fredagen den 18 januari 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Här hittar du aktuell tid i Amsterdam

Här ovanför kan du se vad klockan är i Amsterdam i Nederländerna just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är! All information i rutan uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är just i detta ögonblick i Amsterdam.

Allmän fakta om Amsterdam

Amsterdam ligger i landet Nederländerna, och är faktiskt även huvudstad i Nederländerna. Det bor ungefär 851 000 invånare i Amsterdam, och till ytan är Amsterdam ca. 219 km2 (kvadratkilometer) stort. Amsterdam grundades i slutet av 900-talet. I Nederländerna är det officiella språket nederländska, och den officiella valutan i Nederländerna är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Nederländerna är .nl. Den 27 april firar Nederländerna sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Amsterdam

För att ringa till Amsterdam från ett annat land slår du först landskoden för Nederländerna som är +31, följt av riktnumret till Amsterdam som är 020, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Amsterdam.

Flaggan i Nederländerna och Amsterdam

Här intill kan ni se vilken flagga landet Nederländerna har, och därmed även Amsterdam. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇳🇱

Länkar för att läsa mer om Amsterdam

Reseguide till Amsterdam

Just nu har vi tyvärr ingen bra reseguide att länka för Amsterdam. Har du en sajt om Amsterdam och vill att den skall synas här? Kila då in på Om oss-sidan som du kan hitta i sidfoten och skicka ett meddelande till oss.

Amsterdam på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Amsterdam kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Amsterdam. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Amsterdam. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Amsterdam.
   ››  Svensk Wikipediasida om Amsterdam
   ››  Engelsk Wikipediasida om Amsterdam

Karta över Amsterdam i Nederländerna

Här nedan kan hittar du en karta över Amsterdam i Nederländerna som är väldigt enkel att skrolla runt i eller zooma in och ut, använd bara musen (eller fingrarna om du använder en mobil) för att navigera dig runt på kartan över Amsterdam.