Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Amerikanska Jungfruöarna


Det är förmiddag i Amerikanska Jungfruöarna, söndagen den 25 juli 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Amerikanska Jungfruöarna

Den tidszon som Amerikanska Jungfruöarna ligger i är Atlantic Standard Time (UTC-4), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Amerikanska Jungfruöarna är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Amerikanska Jungfruöarna

Här kan du se vad klockan är i Amerikanska Jungfruöarna just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Amerikanska Jungfruöarna.

Allmän fakta om Amerikanska Jungfruöarna

I landet Amerikanska Jungfruöarna bor det ungefär 110 000 invånare på en yta av ca. 346,4 km2. Landskoden för att ringa till någon i Amerikanska Jungfruöarna från ett annat land är +1-340. I Amerikanska Jungfruöarna är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i Amerikanska Jungfruöarna är amerikansk dollar (USD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Amerikanska Jungfruöarna är .vi. Den 4 juli firar Amerikanska Jungfruöarna sin årliga nationaldag.

Flaggan i Amerikanska Jungfruöarna

Här intill kan ni se vilken flagga landet Amerikanska Jungfruöarna har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇻🇮

Inför resan till Amerikanska Jungfruöarna

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Amerikanska Jungfruöarna finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan amerikansk dollar (USD) som används i Amerikanska Jungfruöarna står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta amerikansk dollar valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och amerikansk dollar.

Eluttag och reseadapter i Amerikanska Jungfruöarna

Innan man ger sig ut på en resa till Amerikanska Jungfruöarna kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Amerikanska Jungfruöarna är Typ A, och elnätet har spänningen 100-125 V och frekvensen 50/60 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Amerikanska Jungfruöarna. Läs mer här om reseadapter Amerikanska Jungfruöarna.

Länkar för att läsa mer om Amerikanska Jungfruöarna

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Dei amerikanske Jomfruøyane?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Amerikanske Jomfruøer?

Amerikanska Jungfruöarna på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Amerikanska Jungfruöarna kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Amerikanska Jungfruöarna. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Amerikanska Jungfruöarna. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Amerikanska Jungfruöarna.
   ››  Svensk Wikipediasida om Amerikanska Jungfruöarna
   ››  Engelsk Wikipediasida om Amerikanska Jungfruöarna

Amerikanska Jungfruöarna på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Amerikanska Jungfruöarna ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.