Vad är klockan i Alger


Det är förmiddag i Alger, lördagen den 25 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Alger

Den tidszon som Alger ligger i är CET (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Alger i Algeriet är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Alger

Här kan du se vad klockan är i Alger i Algeriet just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Alger.

Allmän fakta om Alger

Alger ligger i provinsen Alger i landet Algeriet, och är faktiskt även huvudstad i Algeriet. Det bor ungefär 2 400 000 invånare i Alger, och till ytan är Alger ca. 363 km2 (kvadratkilometer) stort. Alger grundades 944 av Bologhine ibn Ziri. I Algeriet är det officiella språket arabiska (och tamazight), och den officiella valutan i Algeriet är algerisk dinar (DZD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Algeriet är .dz. Den 1 november firar Algeriet sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Alger

För att ringa till Alger från ett annat land slår du först landskoden för Algeriet som är +213, följt av riktnumret till Alger som är 021, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Alger.

Flaggan i Algeriet och Alger

Här intill kan ni se vilken flagga landet Algeriet har, och därmed även Alger. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇩🇿

Länkar för att läsa mer om Alger

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Alger?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Algier?

Alger på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Alger kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Alger. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Alger. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Alger.
   ››  Svensk Wikipediasida om Alger
   ››  Engelsk Wikipediasida om Alger

Karta över Alger i Algeriet

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Algeriet som Alger ligger.