Vad är klockan i Algeriet


Det är morgon i Algeriet, lördagen den 18 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Algeriet

Den tidszon som Algeriet ligger i är CET (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Algeriet är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Algeriet

Här kan du se vad klockan är i Algeriet just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Algeriet.

Allmän fakta om Algeriet

I landet Algeriet bor det ungefär 42 000 000 invånare på en yta av ca. 2 381 741 km2, huvudstaden i Algeriet heter Alger. Landskoden för att ringa till någon i Algeriet från ett annat land är +213. I Algeriet är det officiella språket arabiska (och tamazight), och den officiella valutan i Algeriet är algerisk dinar (DZD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Algeriet är .dz. Den 1 november firar Algeriet sin årliga nationaldag.

Flaggan i Algeriet

Här intill kan ni se vilken flagga landet Algeriet har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇩🇿

Länkar för att läsa mer om Algeriet

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Algerie?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Algeriet?

Algeriet på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Algeriet kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Algeriet. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Algeriet. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Algeriet.
   ››  Svensk Wikipediasida om Algeriet
   ››  Engelsk Wikipediasida om Algeriet

Karta över Algeriet

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Algeriet ligger.