Vad är klockan i Kabul


Det är eftermiddag i Kabul, lördagen den 25 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Kabul

Den tidszon som Kabul ligger i är AST (UTC+4:30), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Kabul i Afghanistan är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Kabul

Här kan du se vad klockan är i Kabul i Afghanistan just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Kabul.

Allmän fakta om Kabul

Kabul ligger i provinsen med samma namn (Kabul) i landet Afghanistan, och är faktiskt även huvudstad i Afghanistan. Det bor ungefär 4 700 000 invånare i Kabul, och till ytan är Kabul ca. 1023 km2 (kvadratkilometer) stort. Kabul grundades år 1776 (blev huvudstad). I Afghanistan är det officiella språket pashto och dari, och den officiella valutan i Afghanistan är afghani (AFA). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Afghanistan är .af. Den 19 augusti firar Afghanistan sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Kabul

För att ringa till Kabul från ett annat land slår du först landskoden för Afghanistan som är +93, följt av riktnumret till Kabul som är 20, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Kabul.

Flaggan i Afghanistan och Kabul

Här intill kan ni se vilken flagga landet Afghanistan har, och därmed även Kabul. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇦🇫

Länkar för att läsa mer om Kabul

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Kabul?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Kabul?

Kabul på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Kabul kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Kabul. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Kabul. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Kabul.
   ››  Svensk Wikipediasida om Kabul
   ››  Engelsk Wikipediasida om Kabul

Karta över Kabul i Afghanistan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Afghanistan som Kabul ligger.